Dacă nu ați jucat niciodată Fallout 3 sau Fallout New Vegas, vă încuraj să o faceți. De ce? E genul de joc care atrage atât amatorii de RPG-uri, cât și cei ce preferă al tip de jocuri. Dinamica karmică și structura upgradării abilităților personajului din Fallout 3, elemente care se îmbinau perfect cu desfășurarea poveștii, dar și suficiente sidequesturi să te țină ocupat pentru cel puțin 1-2 sute de ore, fac din Fallout 3 unul din cele mai bune jocuri. Ever. N-o să uit niciodată cum, prin simplul fapt că am omorât un străin care mi se părea dubios, absolut întâmplător, de fapt omorâsem un personaj negativ, m-ar fi putut face ulterior să iau o cu totul altă abordare a poveștii. E unul din puținele jocuri care m-a făcut să mă simt cu adevărat la cârma poveștii. Și acum primește un binemeritat, îndelung-așteptat sequel:

Într-o epocă în care majoritatea jocurilor primesc trailere cinematice, încât ți-e greu să discerni ce face parte din joc și ce nu, sau chiar și cum va arăta jocul, Bethesda vine cu un trailer bazat pe clipuri filmate în joc, cu ajutorul motorului grafic al jocului. Și primul lucru pe care îl putem observa, e că noua locația va fi ceva mai colorată decât Washingtonul din Fallout 3 sau Nevada din Fallout New Vegas. Iată 5 lucruri la care trebuie să ne așteptăm de la acest joc, în relație cu episoadele anterioare.

5. Acțiunea se va desfășura în Boston.

În Fallout 3, acțiunea se desfășoară în apropiere de Washington, în deșertul post-apocaliptic. Pe parcursul trailerului pentru Fallout 4, observăm mai multe elemente ale orașului Boston, inclusiv locația de unde probabil va începe acțiunea, stadionul de baseball a celor de la Boston Red Sox. În Fallout 3, regiunea Boston poartă numele de Commonwealth, locație în care se află The Institute, o referință la Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde se construiau androizi.

4. Screenshotul din trailer dezvăluie elemente importante de gameplay.

Fallout 4 Screenshot

Screenshotul, care poate fi descărcat HiRes de pe pagina oficială Fallout 4, dezvăluie câteva elemente cheie din gameplay, unele reiterate din versiunile anterioare ale jocului, și unele noi, precum:

A. Majoritatea armelor din Fallout 3 și Fallout New Vegas își vor face apariți și în noua iterație a jocului.

B. Minigun?!

C. Deși în Fallout 3 și New Vegas găseai power aromors la tot pasul, singura problemă fiind faptul că nu le puteai purta la level-ul de pielea p**ii la care te aflai, se pare că în Fallout 4 ceva mentenanță va fi necesară pentru armură, deci, probabil, nu va fi așa de răspândită pe hartă.

D. Reviste care te vor ajuta să crești în level, similare cu cele din Fallout 3.

E. Perk-uri și abilități ce pot fi îmbunătățite, multe dintre ele, fețe cunoscute din jocurile anterioare.

F. Bobbleheads!!!

3. Mutanții din primul joc își fac și eu un comeback.

În trailer putem identifica câțiva din mutanții pe care îi puteam găsi în wasteland-ul post apocaliptic al Washingtonului, precum Deathclaw, Ghouli sau Protectron.

2. Ați văzut vehiculul ăla zburător?!

Deși nu avem niciun motiv să credem că vom putea controla monstruozitatea aia de navă, în Fallout 3 găsim o comunitate de supraviețuitori care și-au construit o fortăreață pe un fost Aircraft Carrier, Rivet City. Poate va fi ceva similar și în cazul acesta. O fortăreață zburătoare?

1. Ești un supraviețuitor din Vault 111.

În Fallout 3, Vault-urile erau locațiile în care s-au adăpostit oamenii de dezastrul nuclear. Vault 112, ultimul Vault construit, conținea un experiment dubios numit „Tranquility Lane Simulation”, un fel de realitate virtuală pentru locuitorii săi, unde trăiau într-o versiune alb-și-negru a unui cul-de-sac american, unde totul era perfect și toată lumea era fericită. Nu putem ști dacă astfel de experimente aveau loc și in Vault 111, dar putem specula liniștiți (androizii?!).

 

Vom afla mai multe informații odată cu prezentările Bethesda de la E3, la mijlocul lunii. Dacă vă grăbiți, puteți cumpăra anticipat jocul, de pe situl oficial Fallout 4 sau de pe Steam.